28/02/2018

Συρία: ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ. ~ Syria: another imperialist war from the USA, NATO, Turkey, Saudi Arabia and Israel.

 

Η ιδέα αυτής της ανάρτησης ξεκίνησε από το πιο πάνω σκίτσο, αλλά την θεωρήσαμε ημιτελή χωρίς το παρακάτω σκίτσο...


... διότι πολύ απλά εμείς δεν είμαστε "αντικειμενικοί" και "αμερόληπτοι" όπως τα δυτικά συστημικά μέσα (εδώ και εδώ) το παίζουν πως είναι και δεν λένε ξεκάθαρα "είμαστε με τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών μας και των εταιρειών μας και θα κάνουμε τα πάντα γι'αυτά" να τελειώνει το παραμύθι του "δολοφόνου Άσαντ". Γιατί τότε να μιλήσουμε και για την Βόρεια Ιρλανδία, και για την Κύπρο, και για την Παλαιστίνη, και για την Γιουγκοσλαβία, και για την Ουκρανία, και για την Υεμένη, και για την Αφρική, και για την Νότια Αμερική.

Είμαστε με το μέρος της (υποτίθεται) νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο ήμασταν και όσο νόμιμες κυβερνήσεις ήταν αυτές με τον Μουαμάρ αλ Καντάφι στη Λιβύη και με τον Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ. Καμιά ιμπεριαλιστική επέμβαση όμως δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε όπως αυτή που ενεργούν τώρα εις βάρος των λαών της περιοχής Σύριων, Κούρδων, Ιρακινών, Αφγανών, κτλ οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ όπου όπλισαν και δημιούργησαν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στη Συρία καθώς και την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή -αλλά και με την εδραίωση του φόβου και του τρόμου παγκόσμια. Αυτοί μιλάνε για εμφύλιο και για δολοφόνο Άσαντ. Εμείς μιλάμε για άλλη μία ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των πιονιών τους.



Καλά και η Ρωσία τι ρόλο βαράει στην περιοχή;
Δεν χρειάζεται να είσαι διεθνολόγος για να καταλάβεις το τι γίνεται στην περιοχή, αρκεί να διαβάζεις όσο το δυνατόν ανεξάρτητες και αντισυστημικές φωνές και να είσαι με τους λαούς και όχι με τις εταιρείες, τους ιμπεριαλιστές, τους αποικιοκράτες και τα πιόνια τους. Η Ρωσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στην περιοχή, προφυλάσσοντας την μοναδική ναυτική και αεροπορική βάση που έχει εκτός συνόρων της (σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, δηλαδή τις ΗΠΑ, που έχουν πάνω από 800 βάσεις παγκόσμια) και επειδή βέβαια καλέστηκε από τον φίλο και σύμμαχο της Άσαντ. Είναι απόλυτα σαφές πάντως πως αν δεν υπήρχε η Ρωσία (και ο Βλαντιμίρ Πούτιν) και η Συρία και το Ιράν θα είχαν την τύχη του Ιράκ και της Λιβύης: δηλαδή της Δυτικής "Δημοκρατίας" και του Ευρωπαϊκού "Πολιτισμού" όπως ξέρουν από τα χρόνια των Σταυροφοριών και του Χριστόφορου Κολόμβου να προσφέρουν άριστα οι Δυτικοί.

Πέρα από τα παραπάνω, στην τελική, οι Λαοί δεν χρειάζονται "προστάτες" για να τους ελέγχουν, να τους διαλύουν και να τους χειραγωγούν απόλυτα, όπως είναι οι ιμπεριαλιστές και οι αποικιοκράτες ανά τους αιώνες, αλλά από την Διεθνιστική Αλληλεγγύη των Λαών πράγμα που δεν υπάρχει στο βαθμό που το απαιτούν οι Ιστορικές στιγμές. Το αντιπολεμικό κίνημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο τα τελευταία χρόνια και οι Λαοί με την σιωπή τους και την ανοχή τους νομιμοποιούν τα παγκοσμιοποιημένα πλέον οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών τεράτων εταιρειών και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αστικών κυβερνήσεων τους και των συμμάχων τους.

Ας ελπίσουμε οι Λαοί να ξυπνήσουν κάποια στιγμή και να φερθούν πραγματικά Αλληλέγγυα και Διεθνιστικά έστω και την ύστατη αυτή ώρα, μποϊκοτάροντας εταιρείες και συγκεκριμένα προϊόντα και τέρατα πολυεθνικές, διαδηλώνοντας, απεργώντας, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης, ανοίγοντας τη χώρα τους στους πρόσφυγες και τέλος πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους να μην έχουν πάρε δώσε με δολοφονικές κυβερνήσεις άλλων χωρών όπως αυτή πχ του Ισραήλ και την φρίκη που τραβούν οι Παλαιστίνιοι δεκαετίες τώρα.



*Διαβάστε άρθρα των δημοσιογράφων Πέτρου Παπακωνσταντίνου, Άρη Χατζηστεφάνου και Λεωνίδα Βατικιώτη για τη Συρία παρακάτω όπου είναι και οι βασικές πηγές του κειμένου μου:
Λεωνίδας Βατικιώτης

**Δείτε σκίτσα του "δικού μας" Carlos Latuff:


#Peace ?
#RefugeesWelcome !

#USA #NATO #Turkey #SaudiArabia #Israel #Qatar #ISIS #AlQaeda
#BarackObama #DonaldTrump #RecepTayyipErdogan #BenjaminNetanyahu

#Syria #BasharAlAssad
#Russia #VladimirPutin
#Iran #Irak #Libya #Kurds #Yemen #Lebanon #Palestine
#MuammarGaddafi #SaddamHussein

Δεν υπάρχουν σχόλια: